A MÓDSZER

"Minden változik. Nem azért, hogy ne legyen többé, hanem azért, hogy az legyen, ami még nem volt." /Epiktétosz/

A nagy boldogság az ég ajándéka, a kis boldogságok az erőfeszítéseké. Ha szeretnénk életünkön, nehézségeinken, akadályainkon, problémáinkon változtatni, akkor fel kell ismernünk, hogy ehhez energiabefektetés szükséges. De hogyan kezdjünk hozzá? Ráadásul sokszor nem is az a valódi korlát, amely először annak tűnik. 

A hybrid coaching rendkívül kreatív, és szükség esetén, aktív módon indít el pozitív irányba változásokat. Hiszem, hogy a hatékonyság és siker kulcsa a sokszínűségben van, ezért több módszert és irányzatot ötvözve kínálok alternatív lehetőségeket, melyek közül a kliens a számára legmegfelelőbbel tud majd dolgozni. Ha a coaching folyamat során felmerül, hogy a az eset komplexebb, és más szemlélet vagy módszer bevezetése is szükségessé válhat, akkor  egy ponton túl specifikus szaktudással rendelkező kollégával folyhat tovább az elkezdett munka.  

Fontos hangsúlyozni, hogy a coaching nem terápia, de egy-egy speciális ülés bírhat terápiás jellegű eszközökkel. 

Párszor elengedhetetlen, hogy ne az irodában, egymással szemben ülve folytassunk egy ülést, ezért időnként külsős helyszínen kerül sor a coachingra (néha előre egyeztetve, néha spontán módon). 

Fontosnak tartom hogy a dühnek, haragnak utat engedjünk, így használom az intuitív festést, az elengedés kreatív lehetőségeit akár a szabadban, a természetben. 

Segíthet egy film, vagy színdarab-részlet, egy kiállítás vagy egy rendhagyó városnézés, ahogyan egy album vagy csak egy hangtálas est, egy spirituális élmény, vagy egy racionális mérnöki kihívás.   

Mindig teljes figyelemmel vagyok a kliensem irányába, így egyfajta kaméleon módjára tudok hozzá idomulni, és megtalálni azokat a formákat, amelyek leginkább előre mozdítják benne a változásokat. Ez sokszor komfortos, és megegyezik a nézőpont, a kívánt irány, sokszor pedig muszáj provokatív, keményebb eszközökhöz nyúlni. De nem is barátkozásra való a coaching. 

Kiterjedt kapcsolatrendszeremnek köszönhetően sokszor olyan lehetőségekhez tudok nyúlni, melyek tovább vihetik a coaching szép ívét, vagy szükség szerint más szakterülethez közvetlen utat tudok biztosítani. 

Az ülések menete:

-klasszikus alapokon, innovatív megoldások fúziójával-

1. kapcsolatfelvétel:

Ez történhet telefonon vagy mailben, illetve egyéb más, közösségi oldal használatának segítségével. 

2. előzetes konzultáció:

Alapvetően az előzetes konzultáció fázisa fontos, mivel ennek alkalmával kiderülhet, mégsem passzol a coach és a kliens személyisége, nem működik a kémia, így alapvetően a közös munka sem valószínű, hogy mindenki számára elfogadható lenne. Vagy épp a bemutatkozás alkalmával, a téma megnevezések közben derül ki, hogy a coach túlságosan is érintett a hozott ügyben, vagy épp nem coach kompetencia (nem coaching folyamat, illetve annak súlyossági foka más szakember közreműködését kívánja meg).

3. szerződéskötés

A harmadik fázisban megkezdjük a közös, érdemi munkát, ugyanis itt már meghatározzuk a közös keretrendszert, melyen belül működik a coach-kliens kapcsolat és munkaforma, illetve konkrétan kijelölésre, megjelenítésre kerülnek azok a témák, amelyekkel az ülések során tudatosan foglalkozni akarunk, és amelyekkel kapcsolatban eredményeket remélünk elérni.

4. munkafázis

Ezt követően megkezdődik az a munkafázis, amely több alkalomból (5-15) is állhat, akár hosszabb időt átívelve is; ez mindig a kliens és a hozott téma függvénye. Ezekre sor kerülhet egy irodában, a szabadban, online, valamint mindezek hybrid fúziójára is - én ezt szeretem a legjobban, hiszen minden élmény, probléma más és más, emiatt  különféle eszközök, módszerek együttes használata lehet a legcélszerűbb. Az egyes eljárások kreatív, de lényegre törően szükséges használata elősegíti az alternatív perspektívák megjelenítését, azok tudatos keresését, alkalmazását.

5. lezárás

Az ötödik fázis magának a folyamatnak a lezárása. Ezen az alkalommal összefoglalunk, összehasonlítunk, és lehetőség szerint megmutatjuk, visszatükrözzük azt a hosszú és eredményes utat, amelyet a kliens az első találkozás óta bejárt, és megfejlődött. Lehetőség szerint az utolsó alkalmat mindenképp személyesen, és a választott munkamódszertől elkülönülő helyszínen tartjuk! Általában mire idáig eljutunk, a kliensek többségét már amúgy is majd szétveti a tettvágy, így ennek mindenképp teret kell engednem! :)

6. után-követés

Ha véget érnek a szerződéses üléseink, és megvan az a bizonyos fonal, melyet csak el kellett kapni, egy ideig még távolról, és már csendesebben ugyan, de még kísérlek az utadon - hogy biztosan ne inogj meg az első önálló lépések után se! Ráadásul onnantól kezdve, hogy elkezdtük a közös munkát, közös sorunk is íródott. Emiatt viszont szeretem tudni (kíváncsiságom és elhivatottságom határtalan), hogy milyen irányba és hogyan mennek tovább klienseim, ráadásul így nekik is alkalmunk nyílhat visszajelzést adni számomra, illetve az időszakos beszámolók alkalmával egy saját megerősítést, wow-élményt is folyamatosan adhatnak önmagunknak, hogy igen, jól csinálják, mivel a pozitív változások újbóli megélése erősíti bennük az elhivatottságot, az elkötelezettséget a további, vagy már meglévő változás megtartása iránt.